3 oktober 2014
17:05

Stenhagens KK

Referat: Björklinge BK 01 - Stenhagens KK

Då var premiären avklarad för vår del och mycket nerver på utsidan på många spelare. Det syntes inte dock, då vi börjar matchen på bästa sätt. 1-0 redan efter 1,22 av vår nyaste stjärna Agnes Ohlsén. Efter en brytning i egen zon av Daniella så lyfter hon ut bollen perfekt på Agnes blad som driver på en bit på mitten och sätter säkert 1-0 bakom en chanslös målvakt som under matchen gjorde många fina räddningar. 2-0 kom redan 45 sekunder senare då Sara Monie hittar med en jättefin passning från hörnet till en fristående Esther som bara rakar in bollen. Fin blick för spelet i den situationen. Vi äger matchen stort ser det ut från sidan i det här läget med många fina chanser då vi briljerar i stora delar. Bra löpningar och fina mottagningar. Förvarsspelet ser stabilt ut då dom håller ihop och möter upp sina forwards på ett mycket bra sätt.
12,12 drar Danni till från vänsterkanten med ett fint dragskott som sitter perfekt vid bortre stolpen. Rätt höjd på skottet så behöver det inte vara så hårt. Passningen fram stod en stabil back för dagen, Moa för. Perioden slutar 3-0 och skotten 8-5 i vår favör. Som sagt en välspelad period från vår sida med fart och snabba uppspel. Även målvakterna som bytte med varandra mitt i perioden, gjorde en mycket bra insats.

Andra perioden startar som den första slutade med mycket boll för BBK men Stenhagen spelar smartare och närmare oss vilket gör det svårare att komma in på mål. Rörelsen är inte heller lika effektiv som i första. 9,00 kommer ändå 4-0 då som jag tyckte Clara men Esther i protokollet som målskytt. Än en gång på en genigalisk passning från Sara. Hur som helst ett mycket fint innebandymål. Perioden jämnar ut sig efter målet och Stenhagen får lov att flytta fram spelet, och öka tempot då vi lägger oss lite platta om ni förstår mig. Vi är inte riktigt lika aggressiva i närkamper och jobbar inte hem riktigt lika lätt. Ett byte var väl långt och det gjorde att tempot sjönk en aning från vår sida.
Då kontrar SKK och spelar in framför mål till en fristående Alicia Karlsson som vackert gör 4-1. SKK's bästa spelare för dagen tillsammans med Maja Högberg. Perioden slutar 1-1 vilket kan sägas rättvist. Skott 6-6.

Tredje perioden startar precis som dom andra två med bättre spel från vår sida med ett ribbskott alldeles i inledningen av Daniella, men på kontringen så spelar SKK mycket bra och kan reducera igen med ett fint klapp-klapp spel. Målskytt Saga Levinsson. Perioden efter det målet var helt och hållet SKK's då vi tappar allt tempo och gör många felpass. I vissa perioder får vi bara slå ifrån oss. Rättvist gör SKK's Maja Högberg 5-3 efter 8.10 och det är match på riktigt. Kändes väldigt onödigt då jag tycker att vi ägde matchen och kontrollerade den. Men nervarna tog över och våra avslut fungerade inte och SKK gör även 5-4, 1,30 efter 5-3 målet. Även här på en markeringsmiss framför målet. Läge för timeout och "skälla" lite på tjejerna som var alldeles för passiva i sitt spel. Det som var vårat vassa vapen blev nu Stenhagens istället. Med jättenerv i matchen vågade varken vi eller Stenhagen anfalla särskilt. Ett slag på Tildes klubba och tryckare som domaren släpper och Tilde ger igen lite och blir utvisad. Det är så som det kan bli ibland, och matchen var nästan outhärdlig spännande sista minuten.

Vi står till slut som segrare i en nervig, välspelad match stundtals, där många av de våra gör en mycket godkänd match. Alltid skönt med en seger i premiären trots att Stenhagen bjöd på en riktig kamp. All heder till de röda. Nu ser vi fram emot träningen på onsdag och nästa seriematch mot Rimbo borta i Rimbo. Fys även på måndag och hoppas på bra uppslutning då tröttheten syntes på vissa spelare.